DSS2 tar över Europa!

Postat den september 22, 2021

Får vi lov att skryta lite?

DSS2 har nämligen tagit Europa med storm!

DSS2 är vår revolutionerande lyft som säkerställer arbetsmiljö och ergonomi vid service av truckar och ledstaplare.

Vi är oerhört nöjda och stolta över den goda mottagning lyften har fått internationellt. Nu ser vi fram emot att hjälpa resten med bättre arbetsmiljö!

Bilden med bättre upplösning hittar du här!

Tunga jobb – Viktiga jobb

Postat den september 15, 2021

Vissa uppgifter är viktigare än andra, och vissa produkter mer speciella än andra.

Dendro är verksamma inom alla typer av verkstad och industri. Nyligen fick vi chansen att utveckla en pallbock specialiserad på att stödja stridsfordon. En tung uppgift!

Vi älskar att skryta om nöjda kunder!

Kongsberg Maritime har en rad Dendro-produkter i sin verkstad. Det senaste tillägget är en fast plattform som möjliggör arbete på hög höjd.

Plattformen är en del i Kongsbergs hårda och viktiga arbete med att lösa risker i verkstaden. De är enligt egen utsago väldigt nöjda med lösningen och vi är väldigt nöjda med samarbetet. Tack Kongsberg!

Jungheinrich utrustar sina verkstäder, med början i Europa, med Dendro DSS2 1800 lyftar för att snabba upp arbetet med att serva truckar och samtidigt förbättra ergonomin och kvalitén för de som utför jobbet. För att maximera fördelarna har man valt DSS2 med lyfthöjden 1800 mm samt med hög lyfthastighet.

Dessa DSS2 levereras i matchande gula och grå färger, samma som Jungheinrich produktprogram

De är utrustade med alla DSS2 optioner

  • 1800 mm hög lyfthöjd
  • Högfart som lyfter 30% snabbare
  • Dubbla eluttag för anslutning av verktyg som behövs för arbetet
  • Adaptrar (4x) för truckar med länkarm under gaffeln
  • Kundanpassad färgsättning
  • Extra fettpatron

Dendro har levererat två uppsättningar om fyra LB10 för att användas vid service och underhåll av godsvagnar hos Euromaint i Landskrona. Lyftarna är används i två olika hallar.

Lyftarna är utrustade de med radiobaserade fjärrkontroller, automatsmörjning, motordrift med mjukstart samt adaptrar för vagnar med höga lyftpunkter.

Asymetriska pallbockar till Sandvik

Postat den maj 19, 2021

Dendro har levererat två olika typer 10 tons pallbockar till Sandvik för deras interna produktion. Pallbockarna är justerbara mellan 310-430 mm och 430-680 mm och assymetriska för att komma in under det koniska objektet. De två typerna har dessutom olika färg så att man enkelt skall kunna skilja dem åt.

Men här ser ni hur det används, blev väldigt bra 😊
Amanda Jepson, Sandivk

Jönköping väljer att satsa på elbussar. För att underhålla elbussar med teknik på taket behövde de en innovativ lösning. Vi på Dendro var nöjda med att kunna leverera den lösningen.

Våra busstaksplattformar installerades i februari och i veckan kunde vi äntligen vara på plats för att utbilda personalen. De var väldigt nöjda med plattformarna och såg det som det naturliga sättet att jobba på.

Tack Jönköping för att vi får vara med och förnya!

Dendro Boggifjädertest BFT50 film

Postat den april 2, 2021

Dendro Lift har tillsammans med Alstom producerat ett  kort film som visar hur de använder Dendro Lift BFT 50 för att säkerställa kvaliteten i sitt arbete med renovera boggin i sin nya industrialiserade produktionslina i Motala.

Svensk film  (2:09)

Trailer (0:44)

Dendro Lift har fått förtroende att leverera 2 st. 18 meters takplattformar för bussar till den nya bussdepån i Jönköping. Med dessa skapas en säker och effektiv arbetsplats på för arbetet på moderna elbussar som har mycket av sin utrustning på taket. Takplattformarna skjuts ut för att skapa en trygg övergång till taket och genom den skjutbara grinden skapas en yta helt utan fallrisk.

Dendro Lift har fått leverera PB15 1150 1076 D4 till Kongsberg maritime specialanpassade för att lagra axlar i två nivåer ovanpå varandra för att spara utrymme. Pallbockarna är lackerade i kundens egen ljusblå RAL färg.

Dendro har levererat 4 st LB20 specialanpassade lyftar för gruvfordon LH517 och LH621 som både är mycket tunga och har väldigt stora hjul.

Alla tekniker i verkstaden såg omedelbart hur mycket lättare deras arbete skulle bli och att till exempel byta slangar på undersidan gick från att något som ingen ville göra till ett enkelt jobb.

Dendro har fått  leverera 4 st PB20 1300-2200T R4 att avnvändas 1225 m ner i en gruva.

Dessa pallbockar är kontinuerligt justerbara från 1300 mm till 2200 mm med hjälp av en trapetsgängad skruv.

Dendros takplattformar i Motormagasinet

Postat den januari 22, 2021

Vi är inte de enda som tror på våra innovativa busstakplattformar. Så här presenterar en av våra återförsäljare våra busstakplattformar i senaste upplagan av tidningen Motormagasinet. Kul att en bra produkt sprids, tycker vi på Dendro!

Kjempe bra DSS2 lyft i Norge

Postat den december 8, 2020

PostNord i Norge har fått sin första trucklyft levererad:

”Den fungerer kjempe bra. Gjør hverdagen lettere for oss”

Säger teknikern Stian Gjerdbakken

Riktig stabila, lätta och bra

Postat den oktober 29, 2020

Citat från kunden Lars Högqvist SSAB som köpt två specialanpassade 4 tons pallbockar.

”Nu ha vi testat pallbockarna och det är precis som vi förväntade oss, riktig stabila, lätta och bra”

Uppgradering av fettsystem Mörbydepån

Postat den oktober 6, 2020

Dendro har tillsammans med JJ Gruppen ersatt det befintliga fettsystemet med långa slangar, läckand skarvar och otillförlitning fettframmating med Dendros tillförlitliga automatsmörjning med korta slangar och få skarvar på 66 st lyftar.

Montage av fettsyemet kräver ingen bearbetning av den befintliga lyften då den fästs med en mycket kraftig (85N) magnet.

   

Dendros tillförlitliga automatsmörjning kan ersätta manuella eller otillförlitliga lösningar på ett mycket enkelt sätt utan att man behöver borra elle gänga i den den befintlia utrustningen.

Dendro Lift leverar DSS2 till Danmark

Postat den oktober 1, 2020

I förrförra veckan var Dendro på plats hos danska Protruck för att installera och utbilda personal på våra första trucklyftar i grannlandet.

Installationen var förutom den första i ett land, även den första gången en Hyster-truck lyftes. Som ni kan se passar liftens universella design Hysters truckar utmärkt, ännu en vinst för DSS2!

Vi ser fram emot fortsatt arbete med Protruck, Hyster och framtida nöjda kunder i Danmark!

Dendro Lift lanserar egen automatsmörjning

Postat den september 23, 2020

Dendro Lift har tagit fram ett högtemperatur smörjmedel speciellt anpassat för våra trapetsgängade skruvar som garantera lång livslängd och problemfri användning. Fettet ingår i vårt automatsmörjningssystem som applicerar smörjmedlet automatiskt direkt på lyftmuttern i mellan 1-12 månader, beroende på behov. Produkten är också skonsam mot miljön då den är förberedd för källsortering.

Kongsberg Maritime har låtit Dendro uppgradera befintliga pallbockar (blå) för att förbättra arbetsmiljön och ergonomin.

Dendro har konstruerat och levererat vagnar (gula) med undanfjädrande hjul så att man enkelt kan förflytta pallbockarna till där de skall användas.

Då man sedan lägger på lasten så fjädrar hjulen undan och pallbocken står då stadigt på golvet med sina befintliga fötter.

Dendro kan ta fram denna typ av uppgradering till de flesta typer av befintliga pallbockar.

Dendro levererar två enheter för att underlätta montage och demontage av koppelstänger mellan tunnelbanevagnar till MTR Hammarbydepå. Enheten består av ett koppelmontagenbord KMB och en nedre del, en koppelmontagevagn KMV.

KMB möjliggör att man kan fritt kan flytta koppelstången i XY led och samt med en vev enkelt ändra vinkeln på ett sådant sätt att man kan passa in koppelstångenen skruvar i tunnelbanevagnens hål.

KMV gör det enkelt att höja och sänka KMB till rätt arbetshöjd samt på ett smidigt sätt förflytta koppelstångenen i lokalen.

Dendro Lift öppnar kontor i UK

Postat den september 2, 2020

Dendro Lift fortsätter den internationella expansionen! Den 1/9 2020 öppnar vi ett försäljningskontor för att hantera efterfrågan på våra produkter från kunder i UK. Vi är stolta att hälsa Anthony Sullivan välkommen som lokal försäljningsansvarig till vårt internationella team. ”Vi ser UK som en viktig framtida marknad för Dendro Lift och nu kan vi äntligen erbjuda lokal support.” säger Mickey Petersson, European Sales Manager.

Fyrpelarlyft till Toyota Material Handling

Postat den augusti 20, 2020

Dendro Lift har fått fortsatt förtroende att leverera fordonslyftar med lång livslängd till Toyota Material Handling i Mjölby då vi ersatt den den befintliga slitna, men fortfarande fungerande, lyften från 1974 levererad av föregångaren till Dendro Lift.

Den nya lyften klarar fordon upp till 20 ton och har elektriskt justerar bredd på körplanen.

Dendro Lift DSS2 lyftar till Israel

Postat den augusti 14, 2020

BT/Toyota Material Handling israeliska distributör Danziv har valt att investera i 4 st. Dendro DSS2 trucklyftar för att effektivera servicen av stödbenstruckar och förbättra ergonomin för sina servicetekniker.

På sistone har både vi på Dendro Lift och bussteknikerna i Jönköping haft anledning att fira. I veckorna stod det nämligen klart att Brixly, och i förlängningen Jönköping Stad, väljer Dendros Busstakplattformar till sin nya bussdepå.

Busstakplattformar är ett måste för att möta underhållskraven på framtida bussmodeller och samtidigt bibehålla en god arbetsmiljö. Dendros takplattformar är, förutom säkra, marknadsunikt flexibla för att passa på alla typer av bussar.

Kolla in filmen om vår takplattform i Skellefteå om du är nyfiken på att se hur en framtida bussverkstad bör se ut!

Sicherheit am Arbeitsplatz durch Dendro

På Dendro tar vi inte sommarlov – arbetsmiljö blir inte mindre viktigt för att midsommar närmar sig!

Samtidigt som studenterna firade i fredags skickade vi iväg två stycken av våra trucklyftar, DSS2, till tyska industrier. Bra lösningar ser inga gränser!

Dendro Lift blir leverantör åt Ahlsell

Postat den april 29, 2020

På Dendro Lift är vi oerhört nöjda över att kunna berätta att vi nu blivit officiell leverantör av pallbockar åt Ahlsell.

Ahlsell är en stor plattform för kunder inom alla former av industri och hantverk. Att vara leverantör åt dem ser vi som ytterligare en kvalitetsstämpel för våra robusta pallbockar.

Vi hoppas att genom den här plattformen kunna förbättra arbetsmiljön på fler arbetsplatser runt om i landet!

Dendro har fått leverera 2 st special pallbockar för att underlätta kontroll och uppmätning av cylindriska valsar till Sandvik. På toppen är gummirullar monterade så att valsen enkelt kan roteras, Pallbockarna är anpassade för att ge ergonomisk arbetshöjd vid uppmätningen.

Dendro DPS2 har tagits fram tillsammans med en av världens ledande truckleverantörer för effektiv service av plocktruckar genom att ge enkel åtkomst av motor, batterier, bromsar och hjulupphängning utan att sitta i en låg och obekväm arbetsställning.
DPS2 kan även passa eller anpassas för att serva mindre maskiner så som saxliftar, städmaskiner och liknade.

Lyften passar till de flesta typer av fordon och maskiner med vikt upp till 2 000 kg.

Lyften är mycket enkel att installera då den står fritt på golvet utan krav på andra fastsättningar. Lyften har gaffeltunnlar och är därför lätt att förflytta med en truck.

För mer information se: Lyft för plocktruckar och mindre maskiner

Dendro har tidigare levererat ett antal utrustningar för montage av elektronik på tunga valsar med olika diameter. Vi har nu levererat en moderniserad och större lyft för längre och tyngre valsar upp till 4 ton.

Lyften kan höja och sänka valsen så att montören får ergonomiskt optimal arbetshöjd vid både vid sittande och stående arbete. Valsen kan även enkelt roteras. Till lyften har levererats en belysningsanordning med LED ljus ovanifrån optimerat för montagearbete.

Se även Ergonomiskt montage på tunga föremål

TVH väljer Dendro DSS2 trucklyft

Postat den februari 12, 2020

TVH som världsledande leverantör inom reservdelar och tillbehör för truckar har valt att installera Dendro DSS2 trucklyft på sin verkstad på huvudkontoret i Beligen för att underlätta servicen av stödbenstruckar. ”Med DSS2 kan vi arbeta mycket mer ergonomiskt.” säger Cedric Onyn, Coordinator L&D Technical Operations på TVH Equipment NV i Waregem

 

 

Film med takplattformar för bussar

Postat den februari 6, 2020

Dendro har tillsammans med Skellefteå Buss gjort en informationsfilm om takplattformar för bussar

Svensk: Flexibla takplattformar för bussar

Engelsk: Flexible roof platforms for busses

Takplattformar för bussar i pressen

Postat den februari 6, 2020

Dendros takplattformar i Skellefteå har blivit omskrivna i Motormagasinet:

Länk till artikeln

Kundanpassade pallbockar i kundens färg

Postat den januari 23, 2020

Dendro har nyligen levererat pallbockar från 8 till 30 ton anpassade i färg efter kundens önskemål

Dendro Lift har  tillsammans med Pfaff levererat rörliga takarbetsplattformar till Skellefteå Buss. Dessa skapar förutom en säker arbetsmiljö även en bekväm, ergonomisk och effektiv arbetsplats.

Plattformarna har funktionalitet för att kunna anpassas i höljd från 1,5 till 4,2 meter, vilket gör det möjligt att arbeta på taket på alla bussmodeller och för bekväma byten av sidorutor. Den bakre grinden är justerbar i längdled för att skapa en helt säker arbetsyta oavsett bussens längd.

Dendro har levererat en DSS2 för att underlätta service av Toyota truckar på Coop centrallager i Bro.

Dendro Lift öppnar kontor i Tyskland

Postat den oktober 14, 2019

Med start den 14 oktober öppnar Dendro Lift ett försäljningskontor i Hamburg, Tyskland. Fokus kommer att ligga på våra unika trucklyft DSS2 och övriga lyftar för truckservice.

F.o.m. den 1:e december kommer Mickey Petersson att vara försäljningsansvarig, han har en bakgrund som ansvarig för försäljningen av skruvhissar i Tyskland.

 

Takarbetsplattformar för bussar

Postat den september 23, 2019
Dendro tillsammans med Pfaff tar tagit fram rörliga takplattformar som erbjuder förutom en säker arbetsmiljö även en bekväm, ergonomisk och effektiv arbetsplats

Dendros utskjutbara busstakplattform är specialutvecklad för att säkert, snabbt och enkelt kunna serva en modern buss som har allt mer av sin utrustning på taket.

Dendro har levererat 38 st specialbyggda 20-tons pallbocksvagnar till Rolls Royce i Kristinehamn.

 

Dendro har levererat en boggifjädertestmaskin med 30-tons presskraft till Alstom Transport i Motala. Maskinen är egenutvecklad och har en unik svängbar toppbalk för att kunna pressa boggin med lastpunkter som ligger antingen tvärs eller parallellt med rälsen. Maskinen är anpassad för testning av boggin till Alstom Coradia X60, X61 och X62 fordon, men fungerar till de flesta boggityper. I boggifjädertestmaskin ingår ett verktyg för att automatgenerera testprotokoll.

Totalvikt ca.10 ton Bredd: 4 500 mm Höjd: 3 100 mm Längd: 8 550 mm


Dendro Lift har inlett ett samarbete med Solberga station AB som är expertkonsulter i järnvägsbranschen.

Solberga station AB kan erbjuda utbildning och annat stöd i arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor kring bland annat lyftutrustning.

Lär mer om vår partner: Solberga station AB

Mycket ny information om våra pallbockar

Postat den januari 4, 2019

Nu är webben för pallbockar uppdaterad
• Uppdaterad huvudsida med ett generellt produktblad om alla produkter
• 5 nya sidor
• 3 svenska sidor med specifika produktblad
• Alla sidor är översatta till engelska

Dendro Lift levererar 50-tons pallbockar

Postat den december 3, 2018

Dendro har tillsammans med Bengtsson Maskin levererat en lyftlösning med Dendro PB50 pallbockar  till Cementa i Slite för service av 100-tons dumpern Caterpillar 77D

Takplattformar i Eskilstuna överlämnade

Postat den december 3, 2018

Nu är de totalt 648 meter rörliga takplattformarna i Eskilstuandepån testade med MÄLABs de nya ER 1 Stadler DOSTO tågen. Det går nu att utföra tryggt och säkert arbete på fordonens tak.

I samband med leveransen av de nya fordonslyftarna levererades även en ny 16 tons boggilyft och specialanpassade pallbockar för byta av boggi.

I november gjordes första lyft med C10 fordon i den nybyggda verkstaden i Neglinge på Saltsjöbanan och utrustningen lämnades över till beställaren.

Dendro lyfter turistbussar

Postat den april 10, 2018

Axelssons Turisttrafik AB är ett bussbolag beläget i mälarstaden Västerås. De har nu kompletterat sin verkstad  med ytterligare 6 st. Dendro LB7 lyftbockar för att på ett effektivt sätt sköta underhållet på sina 35 st bussar i storleken 13 – 80 personer.

Dendro levererar rörliga takplattformar

Postat den april 10, 2018

Dendro har tillsammans med Pfaff Verkehrstechnik levererat rörliga takplattformar till Mälabs nya tågdepå i Eskisltuna. Totalt har 3 spår utrustats med vardera 108 meter långa rörliga takplattformar. Depån som byggs av Peab kommer att tas i bruk senare under 2018 i samband med leverans av de nya de 33 nya Stadler DOSTO dubbeldäckartågen.

Quintus Technologies, en världsledande leverantör av högtryckspressar och system för kall eller varm isostat-pressning, har valt att använda Dendros 7-tons lyftbockar som en integrerad del av en ny press för framställning av syntetiska diamanter.

Tillsammans med Sigma Industry East North AB har vi fått förtroende att leverera ytterligare 12 st. 4-tons special pallbockar åt Bombardier Transportation som komplement till de som levererades för ett år sedan.

Dendro producerar film om takplattformar

Postat den oktober 6, 2017

Dendro har tillsammans med Jernhusen och Pfaff gjort en kort film som presenterar våra rörliga takplattformar.

Filmen är producerad i samarbete med Josef Sjönneby, josefsjonneby.se, och kommer att användas både i Sverige och internationellt av Dendro, Jernhusen och Pfaff för att visa fördelarna med denna lösning

På svenska

https://youtu.be/42QHV8jIdEY

På engelska

https://youtu.be/tuAC5OCDZvE

På tyska

https://youtu.be/-PbbZgNy4gc

Dendro har tillsammans med Pfaff vunnit Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen upphandling av mobila lyftare och pallbockar för spår 3 B och mobila lyftare för spår 2B vid Neglinge Depån.
Detta är ett delprojekt i upprustningen av Saltsjöbanan.

Tack vare 4 stycken nya 25 tons Pfaff lyftbockar kan de nu lyfta lok tryggt, säkert och snabbt inne i lokverkstan istället för att behöva arbeta  utomhus med gamla bockar och en stor truck.

Efter denna leverans har nu de två lyftspår med totalt 32 stycken 25 tons mobila lyftbockar från Pfaff. Med hjälp av en smart kombination av olika lyftok och adaptrar kan de nu lyfta X10-14, X31, X52 och X60 tågset med upp till fyra vagnar med dessa lyftbockar.

Kunden hade mycket specifika krav på utförande för att kunna lösa sin uppgift vilket passar Dendro perfekt som leverantör.

Vår verkstad, under ledning av Per Sahlin, växer med drygt 30% för att kunna hantera den ökande efterfrågan samt att enklare kunna hantera stora konstruktioner framöver.

Volvo Construction Equipment, som är en erkänt mycket krävande beställare, valde att ge Dendro förtroende att utveckla och tillverka en lyft för produktion av dumprar i storleksklassen 25–60 ton. Lyften sitter som sista station på det löpande bandet, efter att den nytillverkade dumpern lyfts upp av Dendros lyft och fått hjulen monterade rullar den sedan iväg för egen maskin. Lyften har fått det trevliga namnet ”Julia” hos Volvo och har inneburit en avsevärd effektivisering av arbetet med att montera hjulen.

Sveriges ledande svetsföretag ESAB kompletterade med ytterligare en stor 20 tons dubbelpallbock, detta då den första följt med till Kina med en kundleverans. Bilden förställer en tidigare levererade då den var en så akut leverans denna gång att vi varken fick tid att lackera eller fotografera den.

Neuwerth Logistics SA i Ardon, Schweiz blev vår första internationella kund av den unika lyften för service av stapeltruckar med vikt upp till 2 500 kg.

Dendro får förtroende att ta bort de uppblåsbara plattformarna som installerats 2013 och istället ersätta dessa med nya rörliga säkra arbetsplattformar för arbete på tågets tak. För att kunna möta kundens höga krav tog vi fram en modell med ett rörligt utskjut på hela 800 mm, mot standard 500 mm.

Ellös Buss väljer att fortsätta använda Dendro lyftbockar och kompletterar med ytterligare 4 st. LB7. Denna gång väljer de att betala dem via förmånliga finansiering via vår samarbetspartner Siemens Finans.

För underhåll av lastbilar och lastmaskiner nere i gruvan valde LKAB att lita på Dendros beprövade 7-tons lyftbockar.

Då EuroMaint ska sköta underhållet av X50 tågen åt Norrtåg behövde de en ny uppsättning tillförlitliga lyftbockar. De valde då att låta Dendro renovera 4 st. äldre Dendro lyftbockar och komplettera dem med 4 st. ny och ett nytt Siemens styrsystem.

Green Cargo som ställer mycket höga miljö och kvalitetskrav på sina leverantörer valde Dendro Lift för sina nya 30-tons lyftar till Lokverkstad och Vagnsverkstad. Lokverkstaden behövde dessutom extra höga lyftbockar för att kunna lyfta de olika fordonsmodeller som de arbetar med. Det blev några verkliga bjässar med en höjd av nästan 4 meter som utrustades med motordrift för att enkelt kunna förflyttas.

Inför ett stort projekt med tyngre underhåll av X60 Östgötatrafikens pendeltåg har Motala Train valt Dendro som leverantör av nya lyftbockar. Dessa lyftbockar är dessutom förberedda att kunna även X10-14 och X52 tåg samt med möjlighet att bygga ut till hela 24 st. lyftbockar för lyft av ännu längre fordonskombinationer.

Detta är en kompletteringsbeställning till de första lyftarna som levererades redan 2014. Denna lyftbock används på deras utbildningscenter och skapar en perfekt förutsättning för att utbilda nya motortekniker. Lyften är specialanpassad för Passport 20 jetmotorn som sitter på exklusiva privatjetplan. Genom möjligheten att med variabel fart och att steglöst kunna anpassa höjden skapas alltid perfekt arbetshöjd.

Dendro fick förtroende att utveckla och tillverka en rälsbunden liten vagn med höj och vridbar överdel som dessutom kan tjänstgöra som mobil arbetsplattform i Skansen Kronan depån.

TBT behövde sätta hjul och nya topplattor på sina pallbockar för boggirenovering. Dendro skapade en smidig lösning med små vagnar med undanfjädrande hjul.

Dendro fick förtroendet att utrusta Hinz verkstäder i Stockholm med nya 2 x 6 st. 7-tons lyftbockar. Hinz valde att lacka dessa i en egen färgkombination av rött och svart som matchade deras grafiska profil.

En av vinterns kallaste dagar fick RailCareT sina nya stora lyftbockar levererade. På några timmar var de dock inlyfta och installerade och första fordonet kunde lyftas.

Då de äldre lyftbockarna tjänat ut valde Jernhusen Dendro och Pfaff som leverantör av en uppsättning nya 25-tons lyftbockar för att lyfta och serva X10-X14 tågen. Dessa äldre tåg fyller en viktig funktion i Västtrafiks kollektivtrafik och det är därför viktigt att ha en väl fungerande service och underhållsverkstad. Installationen genomfördes tillsammans med vår duktiga lokala partner Autoverktyg i Borås.

Försvarsmakten Lv 6 Halmstad har fått leverans av 4 st. 2 meter höga pallbockar för containrar.

Vi har tillsammans med Ahlsell fått förtroende att leverera en uppsättning kraftiga pallbockar till Aitikgruvan.

När tågdepån i Sävenäs i Göteborg skulle uppgraderas för att kunna hantera underhåll av X10, X50 och X60 tåg valde statliga Jernhusen Dendro som leverantör. De rörliga takplattformarna är de första av sitt slag i Sverige och skapar en säker och praktisk arbetsmiljö för arbete på fordonets tak. Lokala anpassningar av de tysktillverkade plattformarna utfördes av Dendros lokala partner Autoverktyg från Borås.

Tillsammans med KraftPowercon har vi utvecklat en lyftlösning för att skapa en praktisk och ergonomisk arbetsplats när de bygger sina stora elskåp. Lösningen består av 2 st. lyftar som kan användas individuellt eller synkront i par för att lyfta upp skåpet som står placerat på EUR-pall.

För att effektivisera sin produktion har Hjältevadshus investerat i 4 st. specialutvecklade Dendro LB5 lyftar som gör att de snabbt och säkert kan lyfta upp husmoduler som är färdiga för leverans på lastbilsflaket.

När Peab skulle bygga Stockholms nya stora kraftvärmeverk i Värtahamnen fick vi förtroendet att leverera en specialutvecklad höjbar brygga som möjliggör intransporter av skrymmande gods. Lösningen blev en anpassning av vår beprövade 4-pelars fordonslyft, men med bl.a. räcken och grindar. Installation blev en stor utmaning då den skulle monteras mitt i den huvudsakliga infarten av allt byggmaterial. Men med bra dialog och en hel del nattarbete blev allt klart i tid.

Vi har fått förtroende att leverera en uppsättning specialpallbockar till den institution som utvecklat USA:s kärnvapen. Skälet till att de valde att handla av Dendro i Sverige var att vi kunde erbjuda snabb och effektiv hjälp med att få fram en unik högkvalitativ pallbock.