Dendro har levererat 38 st specialbyggda 20-tons pallbocksvagnar till Rolls Royce i Kristinehamn.

 

Dendro har levererat en boggifjädertestmaskin med 30-tons presskraft till Alstom Transport i Motala. Maskinen är egenutvecklad och har en unik svängbar toppbalk för att kunna pressa boggin med lastpunkter som ligger antingen tvärs eller parallellt med rälsen. Maskinen är anpassad för testning av boggin till Alstom Coradia X60, X61 och X62 fordon, men fungerar till de flesta boggityper. I boggifjädertestmaskin ingår ett verktyg för att automatgenerera testprotokoll.

Totalvikt ca.10 ton Bredd: 4 500 mm Höjd: 3 100 mm Längd: 8 550 mm


Dendro Lift har inlett ett samarbete med Solberga station AB som är expertkonsulter i järnvägsbranschen.

Solberga station AB kan erbjuda utbildning och annat stöd i arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor kring bland annat lyftutrustning.

Lär mer om vår partner: Solberga station AB

Mycket ny information om våra pallbockar

Postat den januari 4, 2019

Nu är webben för pallbockar uppdaterad
• Uppdaterad huvudsida med ett generellt produktblad om alla produkter
• 5 nya sidor
• 3 svenska sidor med specifika produktblad
• Alla sidor är översatta till engelska

Dendro Lift levererar 50-tons pallbockar

Postat den december 3, 2018

Dendro har tillsammans med Bengtsson Maskin levererat en lyftlösning med Dendro PB50 pallbockar  till Cementa i Slite för service av 100-tons dumpern Caterpillar 77D

Takplattformar i Eskilstuna överlämnade

Postat den december 3, 2018

Nu är de totalt 648 meter rörliga takplattformarna i Eskilstuandepån testade med MÄLABs de nya ER 1 Stadler DOSTO tågen. Det går nu att utföra tryggt och säkert arbete på fordonens tak.

I samband med leveransen av de nya fordonslyftarna levererades även en ny 16 tons boggilyft och specialanpassade pallbockar för byta av boggi.

I november gjordes första lyft med C10 fordon i den nybyggda verkstaden i Neglinge på Saltsjöbanan och utrustningen lämnades över till beställaren.

Dendro lyfter turistbussar

Postat den april 10, 2018

Axelssons Turisttrafik AB är ett bussbolag beläget i mälarstaden Västerås. De har nu kompletterat sin verkstad  med ytterligare 6 st. Dendro LB7 lyftbockar för att på ett effektivt sätt sköta underhållet på sina 35 st bussar i storleken 13 – 80 personer.

Dendro levererar rörliga takplattformar

Postat den april 10, 2018

Dendro har tillsammans med Pfaff Verkehrstechnik levererat rörliga takplattformar till Mälabs nya tågdepå i Eskisltuna. Totalt har 3 spår utrustats med vardera 108 meter långa rörliga takplattformar. Depån som byggs av Peab kommer att tas i bruk senare under 2018 i samband med leverans av de nya de 33 nya Stadler DOSTO dubbeldäckartågen.

Quintus Technologies, en världsledande leverantör av högtryckspressar och system för kall eller varm isostat-pressning, har valt att använda Dendros 7-tons lyftbockar som en integrerad del av en ny press för framställning av syntetiska diamanter.

Tillsammans med Sigma Industry East North AB har vi fått förtroende att leverera ytterligare 12 st. 4-tons special pallbockar åt Bombardier Transportation som komplement till de som levererades för ett år sedan.

Dendro producerar film om takplattformar

Postat den oktober 6, 2017

Dendro har tillsammans med Jernhusen och Pfaff gjort en kort film som presenterar våra rörliga takplattformar.

Filmen är producerad i samarbete med Josef Sjönneby, josefsjonneby.se, och kommer att användas både i Sverige och internationellt av Dendro, Jernhusen och Pfaff för att visa fördelarna med denna lösning

På svenska

https://youtu.be/42QHV8jIdEY

På engelska

https://youtu.be/tuAC5OCDZvE

På tyska

https://youtu.be/-PbbZgNy4gc

Dendro har tillsammans med Pfaff vunnit Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen upphandling av mobila lyftare och pallbockar för spår 3 B och mobila lyftare för spår 2B vid Neglinge Depån.
Detta är ett delprojekt i upprustningen av Saltsjöbanan.

Tack vare 4 stycken nya 25 tons Pfaff lyftbockar kan de nu lyfta lok tryggt, säkert och snabbt inne i lokverkstan istället för att behöva arbeta  utomhus med gamla bockar och en stor truck.

Efter denna leverans har nu de två lyftspår med totalt 32 stycken 25 tons mobila lyftbockar från Pfaff. Med hjälp av en smart kombination av olika lyftok och adaptrar kan de nu lyfta X10-14, X31, X52 och X60 tågset med upp till fyra vagnar med dessa lyftbockar.

Kunden hade mycket specifika krav på utförande för att kunna lösa sin uppgift vilket passar Dendro perfekt som leverantör.

Vår verkstad, under ledning av Per Sahlin, växer med drygt 30% för att kunna hantera den ökande efterfrågan samt att enklare kunna hantera stora konstruktioner framöver.

Volvo Construction Equipment, som är en erkänt mycket krävande beställare, valde att ge Dendro förtroende att utveckla och tillverka en lyft för produktion av dumprar i storleksklassen 25–60 ton. Lyften sitter som sista station på det löpande bandet, efter att den nytillverkade dumpern lyfts upp av Dendros lyft och fått hjulen monterade rullar den sedan iväg för egen maskin. Lyften har fått det trevliga namnet ”Julia” hos Volvo och har inneburit en avsevärd effektivisering av arbetet med att montera hjulen.

Sveriges ledande svetsföretag ESAB kompletterade med ytterligare en stor 20 tons dubbelpallbock, detta då den första följt med till Kina med en kundleverans. Bilden förställer en tidigare levererade då den var en så akut leverans denna gång att vi varken fick tid att lackera eller fotografera den.

Neuwerth Logistics SA i Ardon, Schweiz blev vår första internationella kund av den unika lyften för service av stapeltruckar med vikt upp till 2 500 kg.

Dendro får förtroende att ta bort de uppblåsbara plattformarna som installerats 2013 och istället ersätta dessa med nya rörliga säkra arbetsplattformar för arbete på tågets tak. För att kunna möta kundens höga krav tog vi fram en modell med ett rörligt utskjut på hela 800 mm, mot standard 500 mm.

Ellös Buss väljer att fortsätta använda Dendro lyftbockar och kompletterar med ytterligare 4 st. LB7. Denna gång väljer de att betala dem via förmånliga finansiering via vår samarbetspartner Siemens Finans.

För underhåll av lastbilar och lastmaskiner nere i gruvan valde LKAB att lita på Dendros beprövade 7-tons lyftbockar.

Då EuroMaint ska sköta underhållet av X50 tågen åt Norrtåg behövde de en ny uppsättning tillförlitliga lyftbockar. De valde då att låta Dendro renovera 4 st. äldre Dendro lyftbockar och komplettera dem med 4 st. ny och ett nytt Siemens styrsystem.

Green Cargo som ställer mycket höga miljö och kvalitetskrav på sina leverantörer valde Dendro Lift för sina nya 30-tons lyftar till Lokverkstad och Vagnsverkstad. Lokverkstaden behövde dessutom extra höga lyftbockar för att kunna lyfta de olika fordonsmodeller som de arbetar med. Det blev några verkliga bjässar med en höjd av nästan 4 meter som utrustades med motordrift för att enkelt kunna förflyttas.

Inför ett stort projekt med tyngre underhåll av X60 Östgötatrafikens pendeltåg har Motala Train valt Dendro som leverantör av nya lyftbockar. Dessa lyftbockar är dessutom förberedda att kunna även X10-14 och X52 tåg samt med möjlighet att bygga ut till hela 24 st. lyftbockar för lyft av ännu längre fordonskombinationer.

Detta är en kompletteringsbeställning till de första lyftarna som levererades redan 2014. Denna lyftbock används på deras utbildningscenter och skapar en perfekt förutsättning för att utbilda nya motortekniker. Lyften är specialanpassad för Passport 20 jetmotorn som sitter på exklusiva privatjetplan. Genom möjligheten att med variabel fart och att steglöst kunna anpassa höjden skapas alltid perfekt arbetshöjd.

Dendro fick förtroende att utveckla och tillverka en rälsbunden liten vagn med höj och vridbar överdel som dessutom kan tjänstgöra som mobil arbetsplattform i Skansen Kronan depån.

TBT behövde sätta hjul och nya topplattor på sina pallbockar för boggirenovering. Dendro skapade en smidig lösning med små vagnar med undanfjädrande hjul.

Dendro fick förtroendet att utrusta Hinz verkstäder i Stockholm med nya 2 x 6 st. 7-tons lyftbockar. Hinz valde att lacka dessa i en egen färgkombination av rött och svart som matchade deras grafiska profil.

En av vinterns kallaste dagar fick RailCareT sina nya stora lyftbockar levererade. På några timmar var de dock inlyfta och installerade och första fordonet kunde lyftas.

Då de äldre lyftbockarna tjänat ut valde Jernhusen Dendro och Pfaff som leverantör av en uppsättning nya 25-tons lyftbockar för att lyfta och serva X10-X14 tågen. Dessa äldre tåg fyller en viktig funktion i Västtrafiks kollektivtrafik och det är därför viktigt att ha en väl fungerande service och underhållsverkstad. Installationen genomfördes tillsammans med vår duktiga lokala partner Autoverktyg i Borås.

Försvarsmakten Lv 6 Halmstad har fått leverans av 4 st. 2 meter höga pallbockar för containrar.

Vi har tillsammans med Ahlsell fått förtroende att leverera en uppsättning kraftiga pallbockar till Aitikgruvan.

När tågdepån i Sävenäs i Göteborg skulle uppgraderas för att kunna hantera underhåll av X10, X50 och X60 tåg valde statliga Jernhusen Dendro som leverantör. De rörliga takplattformarna är de första av sitt slag i Sverige och skapar en säker och praktisk arbetsmiljö för arbete på fordonets tak. Lokala anpassningar av de tysktillverkade plattformarna utfördes av Dendros lokala partner Autoverktyg från Borås.

Tillsammans med KraftPowercon har vi utvecklat en lyftlösning för att skapa en praktisk och ergonomisk arbetsplats när de bygger sina stora elskåp. Lösningen består av 2 st. lyftar som kan användas individuellt eller synkront i par för att lyfta upp skåpet som står placerat på EUR-pall.

För att effektivisera sin produktion har Hjältevadshus investerat i 4 st. specialutvecklade Dendro LB5 lyftar som gör att de snabbt och säkert kan lyfta upp husmoduler som är färdiga för leverans på lastbilsflaket.

När Peab skulle bygga Stockholms nya stora kraftvärmeverk i Värtahamnen fick vi förtroendet att leverera en specialutvecklad höjbar brygga som möjliggör intransporter av skrymmande gods. Lösningen blev en anpassning av vår beprövade 4-pelars fordonslyft, men med bl.a. räcken och grindar. Installation blev en stor utmaning då den skulle monteras mitt i den huvudsakliga infarten av allt byggmaterial. Men med bra dialog och en hel del nattarbete blev allt klart i tid.

Vi har fått förtroende att leverera en uppsättning specialpallbockar till den institution som utvecklat USA:s kärnvapen. Skälet till att de valde att handla av Dendro i Sverige var att vi kunde erbjuda snabb och effektiv hjälp med att få fram en unik högkvalitativ pallbock.

MENY