Dendro Lift är stolta över att ha levererat totalt 4 st 30-tons pallbockar med justerbar höjd till Etihad Rail Infrastructure i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten

Dendro Lift är stolta över att ha levererat totalt 16 stycken specialanpassade 10-tons pallbockar till EnBW Kernkraft i Tyskland.

Vi är stolta över att demonstrera hur enkelt det är att justera höjden på den 50 kg tunga mittstolpe på våra pallbockar som kan hantera imponerande 30 000 kg, med hjälp av vår gasfjäderoption. Pallbockarna är också utrustade med en skruvjusterbar topp för finjustering av höjden. Dessa pallbockar är nu packade och redo för leverans via flygfrakt till vår kund i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

LB8J SweMaint Borlänge

Postat den januari 26, 2024

SweMaint i Borlänge har nyligen genomfört en uppgradering av sin verkstad genom att installera fyra Dendro LB8J tåglyftar. Dessa har implementerats för att underlätta servicen och underhållet av godsvagnar.

SweMaint var tvungna att agera snabbt och effektivt på grund av ett brådskande servicebehov. Is och snö hade orsakat omfattande skador på många av vagnarna, vilket krävde omedelbar åtgärd. Därför togs lyftarna i drift innan installationen av kabeldragnineg i taket ens var färdigställd. Detta vittnar om SweMaints engagemang och förmåga att hantera utmanande situationer för att säkerställa att deras arbete fortsätter smidigt och effektivt.

Det är tydligt att SweMaint i Borlänge prioriterar på att hålla sina anläggningar i toppskick och är redo att vidta åtgärder när det behövs för att säkerställa kvalitet och effektivitet i sitt arbete med godsvagnar.

Efter en lyckad medverkan förra året ser vi fram emot att återigen delta på LogiMAT, den europeiska logistikmässan i Stuttgart mellan den 19 och 21 april 2024. På plats kommer Dendro Lift att visa upp vår DSS2 trucklyft och dess unika egenskaper.

Besökare har möjlighet att själva uppleva hur enkelt det är att använda vår trucklyft för service och underhåll. Vi ser fram emot att träffa er och dela våra lösningar för säkerhet och ergonomi i verkstaden.

Revolutionera ditt staplerunderhåll med nya förbättrade Dendro Lift DSS2 och dess senaste innovationer. Vi erbjuder nu ännu bättre ergonomi, högre hastighet och bättre funktionalitet för att göra servicetekniken ännu smidigare och effektivare.
Följande funktioner ingår i Premium paketet:
✨ DSS2-1800 – Högre lyft för bättre arbetsposition: Förlängt arbetshöjd upp till 1800 mm som standard för att möjliggöra arbete i en ännu mer ergonomisk position. Nu kan du enkelt komma åt truckens underrede och nedre delar medan du står.

⚡ High Speed Lifting: Upptäck en helt ny nivå av effektivitet med vår extra högpresterande motor. DSS2 lyfter gaffeltrucken till servicehöjd 33% snabbare, det vill säga till 1800 mm på mindre än 60 sekunder.

  • Dubbla 230V Eluttag: Få ännu mer funktionalitet direkt på arbetsplatsen genom den som standard är utrustad med två extra 230V-uttag. Enkelt anslut verktyg och elektronik för ett smidigare underhållsarbete.

 

  • Med nya inkluderad repskydd i vinyl i gaffelfickorna skyddas färgen på dina truckar och staplare mot repor. Ge dina truckar extra skydd och bevara dess visuella integritet.

 

  • DSS2-Short innebär en minskad längd på lyftoket för smidigare åtkomst till truckens främre hjul. Med DSS2-Short möjliggör vi enklare och mer effektiv inspektion och underhåll av framhjulen.

Med nya Dendro Lift DSS2 Premium paketet skapas:
• ✔️ Ergonomisk arbetsposition för ökad produktivitet.
• ✔️ Snabbare lyft för effektivare underhållsprocesser.
• ✔️ Extra eluttag för smidigare arbetsmiljö.
• ✔️ Skydd och bevarande av dina nya truckars lack med repskydd.
• ✔️ Anpassningsmöjligheter för optimal serviceåtkomst.

Ta din staplerunderhåll till nästa nivå med Dendro Lift DSS2 Premium och dess nya innovativa funktioner.

Pallbockar för modulhus

Postat den december 6, 2023

Moelven Byggmodul har köpt totalt 9 specialpallbockar för att användas vid tre av deras produktionsanläggningar. Syftet med dessa pallbockar är att underlätta åtkomsten till undersidan av modulerna. Pallbockarna är utrustade med adaptrar i två olika varianter, beroende på om modulerna har längsgående eller tvärsgående reglar i golvet. Adaptrarna kan lagras på undersida av pallbocken då de inte behöver användas.

På bilden syns att man var ivrig att börja använda pallbockarna, så pass att plasten från transporten inte ens hade hunnit avlägsnas.

Dendro lift har nu färdigställt leveransen av två lyftspår med varder 16 stycken 25-tons lyftar för att kunna lyfta samtliga Västtrafiks fordonstyper som servas i depån. Lyftarna har automatisk positionering som innebär att operatören väljer fordonstyp och då flyttar sig samtliga lyftbockar på sin egen räls till rätt position.
Som komplement till att kunna lyfta tågen har vi även fått förtroende att leverera rörliga takarbetsplattformar till alla fyra nya spårplatser, totalt över 300 meter med teleskopisk utskjutbar takarbetsplattform gör att arbetet på taket kan utföras på både effektivt och säkert.

Mer läsning om nya depån:
Ny tågdepå i Säve från Jernhusen och Västtrafik.

Dendro Lift nu i Italien

Postat den december 4, 2023

För att möte efterfrågan från den italienska marknaden på våra DSS2 trucklyftar har Dendro Lift har inledd samarbete med Manlift i Milano. Manlift har stor erfarenhet av att sälja specialanpassade lyftar och har med sitt breda kontaktnät en perfekt position för att representera Dendro Lift i Italien. ”Vi ser stor på potential för den unika Dendro Lift DSS2 lyften” säger försäljningschef Tommaso Giuliani. ”Den italienska marknaden är nu redo för denna typ av ergonomiska säkerhetsprodukter, så vi ser att detta ligger helt rätt i tiden”.
Manlift SRL

Tillsammans med vår kund STARKA Betongelement tilldelas vi första priset i kategorin Årets Arbetsmiljö 2023 på branscheventet Betonggalan 2023.

Priset är för den så kallade ”Brödrosten” som är en innovativ lösning för att förbättra arbetsmiljön vid efterbehandling av stora betongelement .

Se: Dendro Lift levererar unik efterbehandlingsstation till Starka
och Invigning på Starka Betongelement i Arboga

Vi är mycket stolta över att ha fått just denna utmärkelse då arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet är centralt i alla produkter som vi levererar.

Fördelen med optionen gasfjäder i pallbockar är att den, i detta fall över 40 kg, tunga stolpen enkelt kan hanteras med en hand. Det blir både ergonomiskt och minskar risken för klämskador.

Lägre och djupare gaffeladaptrar

Postat den september 12, 2023

De nya och förbättrade gaffeladaptrarna som är både lägre och djupare ger ännu bättre stöd speciellt för gafflar med stor radie på undersidan. Detta har varit mycket uppskattat av våra kunder.

L2-1029 Gaffeladaptersats med magnet 30×135

Fyra DSS2-lyftar med den innovativa DSS2-S optionen, har nyligen installerats på Stills anläggningar i Tyskland. 

Den nya DSS2-S-optionen är en direkt respons på kundernas behov av smidig åtkomst till truckens främre hjul. Detta har åstadkommits genom att minska längden på lyftoket med 200 mm.

Genom innovativ design har kapaciteten på 2 500 kg kunnat behållas trots ett kortare lyftok.

Dendro Lift är stolta över att ha levererat den nya DSS3-modellen till KORDEL Antriebstechnik och ser fram emot att fortsätta samarbetet för att möta deras framtida behov inom service- och underhållsarbete.

DSS3 är en uppskalad version av storsäljaren DSS2 och med sin större storlek tillåter DSS3 lyft av truckar upp till 3 600 kg. Lyftens starkare och förlängda ben möjliggör även lyft av truckar vars batteri ligger långt ifrån truckens stödben.

Specifikationer på den nya DSS3 finner ni på produktbladet för DSS3.

Dendro Lift pallbockar för hus

Postat den juni 8, 2023

Dendro Lift har fått förtroende att leverera stora 10-tons dubbelpallbockar som är 2 meter höga och drygt 4 meter breda för att ställa prefabricerade husvolymer på. Syftet med dessa CE-märka pallbockar är att skapa en ergonomisk och säker arbetsmiljö vid arbete på undersidan av det upplyfta huset.  Trots sin storlek och kapacitet är de enkla att flytta för hand tack vare sina undanfjädrande hjul.

Den 25-27 April kommer Dendro Lift tillsammans med vår partner Pfaff-Silberblau ställa ut på tågmässan Train&Rail i Stockholm. Under mässan kommer vi berätta mer om vårat produktsortiment för lyftlösningar och takplattformar för tåg.

Om du besöker Train&Rail, sväng förbi vår monter A06:34!

För att förbättra ergonomin och underlätta arbete med pallbockar för höga laster har Dendro tagit fram en gasfjäderoption som balanserar bort en stor del av stolpens vikt. På pallbockar med rund stolpe kan denna eftermonteras.

Gasfjäder för balansering av mittstolpens vikt kan även fås på nya pallbockar med fyrkantig stolpe.

 

 

Ny option för vår populära DSS2 trucklyft

Postat den februari 22, 2023

Har du en DSS2 lyft, eller funderar på att investera i en? Vi har flera olika tilläggsprodukter för att möta de behov våra DSS2 kunder har.  

Behöver du utföra service på nytillverkade staplare och gaffeltruckar? För att serva truckar där man är mån om att inte repa gafflarna vid lyft av fordonet har vi utvecklat den nya optionen “Repskydd”.  

Kontakta oss på info@dendrolift.com om du vill att vi berättar mer! 

Efter ett framgångsrikt deltagande förra året på LogiMAT är vi stolta att Dendro Lift kommer delta även i år på den europeiska logistikmässan LogiMAT i Stuttgart som äger rum mellan 24 och 27 April 2023. Vi kommer att ha med oss vår DSS2 trucklyft för att visa våra besökare dess unika egenskaper.

I samband med mässan kommer vi att lansera en större version av vår framgångsrika DSS2 trucklyft, med en kapacitet att lyfta upp till 3,6 ton. Detta är något som våra kunder med truckar som väger mer än 2,5 ton har efterfrågat på marknaden, och vi är mycket entusiastiska över möjligheten att möta dessa behov.

Om du har vägarna förbi, besök oss på mässan så kan du upptäcka själv hur lätt det är att använda vår trucklyft för service och underhåll. Vi ser fram emot möjligheten att presentera våra produkter för dig och hjälpa till att lösa dina behov för säkerhet och ergonomi i verkstaden.

Västrafik ska bygga en ny bussdepå i Timboholm i Skövde för att hantera de nya elbussarna som levereras 2024.

Dendro Lift har nu fått förtroendet att leverera en höj- och sänkbara takarbetsplattform till den nya depån för att skapa en effektiv och säker arbetsplats på bussarna tak.

Vi är stolta att få vara med i arbete med elektrifieringen av bussarna i Sverige och denna beställning bekräftar vår position som ledande leverantör av moderna flexibla takarbetsplattformar för bussar.

Dendro har levererat två 6 tons lyftar till Wibe i Mora för att de på ett ergonomiskt och säkert sätt skall kunna lasta på och lasta av material för galvanisering genom att lastbärarramen enkelt kan anpassas i höjdled både beroende på materialets storlek och operatörens längd.

Det unika med just denna LB6 lyft är att den är ovanligt hög samt att den kan hantera stora sidokrafter i de fall man börjar ladda tunga detaljer från ena kanten på den breda lastbärarramen.

Unika pallbockar för unika fordon

Postat den december 22, 2022

Dendro har fått leverera en större serie pallbockar för tunga stridsfordon som är säkra, ergonomiska och lätta att hantera trots att den stadiga pallbocken nominellt skall klara 20 ton styck.

För det första är det mycket lätt att ställa in höjden på den nästan 40 kg tunga stolpen i mitten då den är balanserad med gasfjädrar. Man kan då enkelt lyfta stolpen med en hand innan man sätter in låspinnen. För det andra så har pallbockarna undanfjädrande hjul så att man enkelt kan flytta dem på golvet. För det tredje så medföljer ett hopfällbart draghandtag som garanterar ett säkert arbetsmoment då man aldrig behöver vara under fordonet vid placering av pallbocken.

PB20 550 900 F4 är bara ett exempel på specialanpassade pallbockar som Dendro Lift tagit fram!

Dendro Lift har fått förtroendet att leverera en tredje uppsättning av våra mobila lägesställare till vår återkommande kund Emhart Glass i Sundsvall. Tidigare har kunden använt fasta stöd, men med lyftarna från Dendro Lift underlättas arbetet då de nu kan anpassa arbetshöjden. Kunden använder dessa idag för att skapa en ergonomisk och säker arbetsställning vid montage av sina maskiner.

På Dendro Lift är det viktigt med nöjda kunder. Därför är det roligt att våra lyftar har varit så uppskattade att det nu tagits en tredje uppsättning specialanpassade lyftar i drift hos vår kund.

För att säkert serva moderna bussar med mycket utrustning på taket krävs rätt förutsättningar.

De populära utskjutbara, samt höj- och sänkbara, takplattformarna från Dendro Lift erbjuder förutom en säker arbetsmiljö även en bekväm, ergonomisk och effektiv arbetsplats. Nu laserar Dendro Takplattform Basic, en enklare version när det inte finns möjlighet att utrusta verkstaden med en flexibel takplattform som täcker hela bussen.

Med Basic modellen erbjuds en möjlighet att utrusta en bussverksstadsplats med en säker och trygg lösning för takarbete, även där det trångt eller där man inte har möjlighet att investera i en komplett lösning pga. av t.ex. hyrda lokaler eller tidsbegränsade kontrakt.

Basic modellen erbjuder en 6 meters takplattform där bussen parkeras i rätt position för det arbete som ska utföras.

Den modulera designen av Basic modellen möjliggör snabb installation av plattformen i verkstaden. Om förutsättningarna ändras i framtiden kan plattformen demonteras och flyttas till ny lokal.

Kom och träffa oss i monter C08:11 där vi visar upp våra takplattformar för säkert och ergonomiskt  arbete på busstak.

Vi lanserar där vår nya variant TPF Basic, för de som har begränsad plats eller budget.

Hoppas vi ses där!

Efter 40-års trogentjänst var det nu dags för Sveriges största aluminiumsmältverk i Sundsvall att byta ut sin välanvända Dendro fyrpelarlyft till en ny modern 30-tons lyft för service av sina stora truckar. Den nya lyften har kunnat monteras i de gamla infästningarna för att minimera behovet av anpassningar av lokalen. En viktig nyhet är trappen upp som alltid automatiskt anpassar sig till lyftens höjd och ger smidig access till det lyfta fordonet. Lyften är utrustad med tryckluft, frihjulslyft från Nenab och modern LED-belysning för att skapa en bra arbetsmiljö.

Invigning på Starka Betongelement i Arboga

Postat den augusti 25, 2022

Starka Betongelement invigde i fredags sin nya elementfabrik och efterbehandlingsstationen från Dendro Lift. Den pampiga invigning gjordes med Dendros Lifts stora efterbehandlingsstationen som fond till evenemanget.

Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med Starka fått vara med och utveckla denna helt nya lösning till betongsindustrin för att skapa en ergonomisk och säker arbetsmiljö.

Vi har tillsammans med Scania varit på kundbesök för att visa upp en av Dendro Lifts unika takplattformar som installerats i Norrköping Bussdepå!

Vi har nu nöjet att berätta att det står klart att vi fått förtroendet av Scania att leverera en av våra takplattformar tillverkade hos Pfaff Verkehrstechnik till deras test- och utvecklingsverksamhet i Södertälje. Läs mer om Dendros specialutvecklade och kundanpassade takplattformar här.

Vi ser fram emot att hjälpa Scania med deras arbete för framtidens fordon!

DSS2 fortsätter korsa nya landsgränser

Postat den juni 27, 2022

Dendro Lifts unika DSS2 lyft har fått fantastisk respons internationellt, och fortsätter att korsa nya landsgränser! Nu finns det minst en DSS2 installerad i över 16 länder.

DSS2 är vår revolutionerande lyft som både underlättar arbetet och ökar säkerheten vid service av truckar och staplare.

Bilden med bättre upplösning hittar du här!

Vi är stolta att Dendro Lifts lyftar är en del av utbyggnaden av Högdalen tunnelbanedepå i Stockholm!

I en artikel från Dagens Nyheter berättas hur “den kallas för hjärtat i den nya tunnelbanans blodomlopp – den gigantiska tågdepån i Högdalen. Nu byggs den ut för drygt 5 miljarder kronor för att kunna fördubbla kapaciteten.” På en av bilderna i artikeln syns en av Dendro Lifts undergolvslyftar lyfta en C20 vagn.

Succé på LogiMAT-mässan

Postat den juni 9, 2022

Den 31/5-2/6 medverkade Dendro Lift på den stora europeiska logistikmässan LogiMAT i Stuttgart för att visa upp vår unika DSS2 trucklyft.

Vi blev positivt överraskade av allt intresse vi fick under dessa dagar, och den fantastiska feedbacken. En äldre person som servat truckar hela sitt liv kom spontat fram och sa ”Ich bin begeistert, tänk om man haft detta fantastiska hjälpmedel då jag jobbade”. Med intressenter från över 25 olika länder ser vi fram emot en spännande tid framöver för vår unika DSS2 lyft!

En hel container av DSS2 till Israel

Postat den maj 5, 2022

Det råder rekordår för vår lyft för stödbenstruckar och staplare, den unika lösning DSS2!

Ytterligare 4 stycken DSS2 har nu levererats till Toyota Material Handling i Israel, för att fortsätta förbättra produktivitet, säkerhet och ergonomi i truckverkstaden hos en multinationell dryckestillverkare.

Vi ser att de som en gång börjat använda lyften i sitt daglig arbete snart inser vilken nytta de har av den och därmed kompletterar med ytterligare lyftar.

En av våra återkommande kunder, den globala trucktillverkaren Jungheinrich, har nu fått sig levererad ytterligare en DSS2. Denna gång är slutdestinationen en av deras verkstäder i Brasilien. Nu finns därmed Dendros lyftar på ännu en kontinent!

Jungheinrich valde att få lyften lackerad i sina egna färger för att matcha mot deras truckar.

Vi är stolta att Dendro Lift tillsammans med Starka Betongelement AB utvecklat en unik efterbehandlingsstation till deras fabrik i Arboga. Med denna lösning kan deras verksamhet bedrivas ännu mer ergonomiskt och säkert.

I stationen kan två betongelement som är upp till 12 meter långa, 4 meter höga och 20 ton tunga simultant efterbehandlas inför leverans. Utförandet möjliggör att arbetet alltid kan ske i bekväm arbetshöjd på ett säkert sätt.

Dendro Lift is proud to have handed over a height-adjustable roof work platform to local puplci transport in Norrköping, which creates a better and safer working environment for work on the bus’ roof.

With this, we are proud to be part of the transition to vehicles with alternative fuels to help save the climate. These new vehicles often have a lot of equipment on the roof that created challanges for the maintenace of them. This platform fits all different bus models and heights and also makes it possible to work safely at an ergonomic height on the side and front of the vehicle.

Dendro Lift är stolta över att ha fått överlämna en höj-och sänkbar takarbetsplattform till lokaltrafiken i Norrköping som skapar en bättre och säkrare arbetsmiljö för arbeten på bussens tak. Med denna är vi en del av klimatomställningen för övergång till fordon med alternativa drivmedel som ofta har mycket utrustning på taket. Plattformen passar alla olika bussmodeller och gör det även möjligt att arbeta tryggt i ergonomisk höjd på sidan om fordonet.

Vi kommer att medverka på den stora europeiska logistikmässan LogiMAT i Stuttgart den 31/5-2/6 för att visa upp vår DSS2 trucklyft.

Kom gärna dit och prova själv hur enkelt och smidigt det är att lyfta upp en stödbenstruck till bra arbetshöjd för service och underhåll.

 

Dendro Lift har nu avsluta installationen av en ny lyftlina till EuroMaint i Örebro. Med dessa kraftfulla och flexibla lyftbockar kan de nu lyfta hela pendeltåg av modellerna X10-14, X50-54 och X60-62. Detta innebär att EuroMaint nu kan utöka servicen till sina kunder.

Dendro Lift certifierade av Achilles TransQ

Postat den februari 17, 2022

Genom denna certifiering är Dendro Lift godkända för offentliga upphandlingar inom järnvägsindustrin i Norden

Dendro Lift levererar 3-tons lägesställare

Postat den februari 14, 2022

Dendro Lift har nu fått förtroende att levererat en andra uppsättning av våra mobila LB3 EG lägesställare till vår kund i Sundsvall. Kunden använder dessa för att skapa en ergonomisk och säker arbetsställning vid montage av sina maskiner och har nu tagit en andra montageplats i drift.

Pallbockar för elbilstillverkning

Postat den januari 24, 2022

Dendro Lift har fått förtroende att leverera en större uppsättning av våra robusta 20-tons pallbockar till en ledande elbilstillverkare i Berlin. Vi är stolta att kunna vara med på ett litet hörn och bidra till omställningen till klimatsmarta transportlösningar.

Dendro Lift ställer ut på IFOY i Tyskland

Postat den januari 19, 2022

Den 21-23 mars 2022 kommer vi att vara med på IFOY TEST CAMP i Dortmund

Här möts alla stora leverantörer av truckar för att utse årets mest innovativa produkt.

Vi visar upp vår unika DSS2 trucklyft och erbjuder en möjlighet att se och prova den själv.

Dendro lyfter Volvo Buss!

Postat den oktober 7, 2021

Ingenting är för stort att lyfta för Dendro!

Volvo Buss hade ett problem: ”Våra nya bussar ska transporteras med lastbilar med olika höjd – hur får vi upp dem på flaket när vi inte vet höjden i förväg?” Lösningen: Vi höjer marken och kör på!

Tillsammans med Volvo Buss utvecklade vi en sexpelarlyft med körbana som enkelt tar på en buss vid marknivå och kör av den på ett lastbilsflak. Bra lösningar ska inte vara svårare än de behöver!

Tack Volvo för ett bra samarbete!

DSS2 tar över Europa!

Postat den september 22, 2021

Får vi lov att skryta lite?

DSS2 har nämligen tagit Europa med storm!

DSS2 är vår revolutionerande lyft som säkerställer arbetsmiljö och ergonomi vid service av truckar och ledstaplare.

Vi är oerhört nöjda och stolta över den goda mottagning lyften har fått internationellt. Nu ser vi fram emot att hjälpa resten med bättre arbetsmiljö!

Bilden med bättre upplösning hittar du här!

Tunga jobb – Viktiga jobb

Postat den september 15, 2021

Vissa uppgifter är viktigare än andra, och vissa produkter mer speciella än andra.

Dendro är verksamma inom alla typer av verkstad och industri. Nyligen fick vi chansen att utveckla en pallbock specialiserad på att stödja stridsfordon. En tung uppgift!

Vi älskar att skryta om nöjda kunder!

Kongsberg Maritime har en rad Dendro-produkter i sin verkstad. Det senaste tillägget är en fast plattform som möjliggör arbete på hög höjd.

Plattformen är en del i Kongsbergs hårda och viktiga arbete med att lösa risker i verkstaden. De är enligt egen utsago väldigt nöjda med lösningen och vi är väldigt nöjda med samarbetet. Tack Kongsberg!

Jungheinrich utrustar sina verkstäder, med början i Europa, med Dendro DSS2 1800 lyftar för att snabba upp arbetet med att serva truckar och samtidigt förbättra ergonomin och kvalitén för de som utför jobbet. För att maximera fördelarna har man valt DSS2 med lyfthöjden 1800 mm samt med hög lyfthastighet.

Dessa DSS2 levereras i matchande gula och grå färger, samma som Jungheinrich produktprogram

De är utrustade med alla DSS2 optioner

  • 1800 mm hög lyfthöjd
  • Högfart som lyfter 30% snabbare
  • Dubbla eluttag för anslutning av verktyg som behövs för arbetet
  • Adaptrar (4x) för truckar med länkarm under gaffeln
  • Kundanpassad färgsättning
  • Extra fettpatron

Dendro har levererat två uppsättningar om fyra LB10 för att användas vid service och underhåll av godsvagnar hos Euromaint i Landskrona. Lyftarna är används i två olika hallar.

Lyftarna är utrustade de med radiobaserade fjärrkontroller, automatsmörjning, motordrift med mjukstart samt adaptrar för vagnar med höga lyftpunkter.

Asymetriska pallbockar till Sandvik

Postat den maj 19, 2021

Dendro har levererat två olika typer 10 tons pallbockar till Sandvik för deras interna produktion. Pallbockarna är justerbara mellan 310-430 mm och 430-680 mm och assymetriska för att komma in under det koniska objektet. De två typerna har dessutom olika färg så att man enkelt skall kunna skilja dem åt.

Men här ser ni hur det används, blev väldigt bra ?
Amanda Jepson, Sandivk

Jönköping väljer att satsa på elbussar. För att underhålla elbussar med teknik på taket behövde de en innovativ lösning. Vi på Dendro var nöjda med att kunna leverera den lösningen.

Våra busstaksplattformar installerades i februari och i veckan kunde vi äntligen vara på plats för att utbilda personalen. De var väldigt nöjda med plattformarna och såg det som det naturliga sättet att jobba på.

Tack Jönköping för att vi får vara med och förnya!

Dendro Boggifjädertest BFT50 film

Postat den april 2, 2021

Dendro Lift har tillsammans med Alstom producerat ett  kort film som visar hur de använder Dendro Lift BFT 50 för att säkerställa kvaliteten i sitt arbete med renovera boggin i sin nya industrialiserade produktionslina i Motala.

Svensk film  (2:09)

Trailer (0:44)

Dendro Lift har fått förtroende att leverera 2 st. 18 meters takplattformar för bussar till den nya bussdepån i Jönköping. Med dessa skapas en säker och effektiv arbetsplats på för arbetet på moderna elbussar som har mycket av sin utrustning på taket. Takplattformarna skjuts ut för att skapa en trygg övergång till taket och genom den skjutbara grinden skapas en yta helt utan fallrisk.

Dendro Lift har fått leverera PB15 1150 1076 D4 till Kongsberg maritime specialanpassade för att lagra axlar i två nivåer ovanpå varandra för att spara utrymme. Pallbockarna är lackerade i kundens egen ljusblå RAL färg.

Dendro har levererat 4 st LB20 specialanpassade lyftar för gruvfordon LH517 och LH621 som både är mycket tunga och har väldigt stora hjul.

Alla tekniker i verkstaden såg omedelbart hur mycket lättare deras arbete skulle bli och att till exempel byta slangar på undersidan gick från att något som ingen ville göra till ett enkelt jobb.

Dendro har fått  leverera 4 st PB20 1300-2200T R4 att avnvändas 1225 m ner i en gruva.

Dessa pallbockar är kontinuerligt justerbara från 1300 mm till 2200 mm med hjälp av en trapetsgängad skruv.

Dendros takplattformar i Motormagasinet

Postat den januari 22, 2021

Vi är inte de enda som tror på våra innovativa busstakplattformar. Så här presenterar en av våra återförsäljare våra busstakplattformar i senaste upplagan av tidningen Motormagasinet. Kul att en bra produkt sprids, tycker vi på Dendro!

Kjempe bra DSS2 lyft i Norge

Postat den december 8, 2020

PostNord i Norge har fått sin första trucklyft levererad:

”Den fungerer kjempe bra. Gjør hverdagen lettere for oss”

Säger teknikern Stian Gjerdbakken

Riktig stabila, lätta och bra

Postat den oktober 29, 2020

Citat från kunden Lars Högqvist SSAB som köpt två specialanpassade 4 tons pallbockar.

”Nu ha vi testat pallbockarna och det är precis som vi förväntade oss, riktig stabila, lätta och bra”

Uppgradering av fettsystem Mörbydepån

Postat den oktober 6, 2020

Dendro har tillsammans med JJ Gruppen ersatt det befintliga fettsystemet med långa slangar, läckand skarvar och otillförlitning fettframmating med Dendros tillförlitliga automatsmörjning med korta slangar och få skarvar på 66 st lyftar.

Montage av fettsyemet kräver ingen bearbetning av den befintliga lyften då den fästs med en mycket kraftig (85N) magnet.

   

Dendros tillförlitliga automatsmörjning kan ersätta manuella eller otillförlitliga lösningar på ett mycket enkelt sätt utan att man behöver borra elle gänga i den den befintlia utrustningen.

Dendro Lift leverar DSS2 till Danmark

Postat den oktober 1, 2020

I förrförra veckan var Dendro på plats hos danska Protruck för att installera och utbilda personal på våra första trucklyftar i grannlandet.

Installationen var förutom den första i ett land, även den första gången en Hyster-truck lyftes. Som ni kan se passar liftens universella design Hysters truckar utmärkt, ännu en vinst för DSS2!

Vi ser fram emot fortsatt arbete med Protruck, Hyster och framtida nöjda kunder i Danmark!

Dendro Lift lanserar egen automatsmörjning

Postat den september 23, 2020

Dendro Lift har tagit fram ett högtemperatur smörjmedel speciellt anpassat för våra trapetsgängade skruvar som garantera lång livslängd och problemfri användning. Fettet ingår i vårt automatsmörjningssystem som applicerar smörjmedlet automatiskt direkt på lyftmuttern i mellan 1-12 månader, beroende på behov. Produkten är också skonsam mot miljön då den är förberedd för källsortering.

Kongsberg Maritime har låtit Dendro uppgradera befintliga pallbockar (blå) för att förbättra arbetsmiljön och ergonomin.

Dendro har konstruerat och levererat vagnar (gula) med undanfjädrande hjul så att man enkelt kan förflytta pallbockarna till där de skall användas.

Då man sedan lägger på lasten så fjädrar hjulen undan och pallbocken står då stadigt på golvet med sina befintliga fötter.

Dendro kan ta fram denna typ av uppgradering till de flesta typer av befintliga pallbockar.

Dendro levererar två enheter för att underlätta montage och demontage av koppelstänger mellan tunnelbanevagnar till MTR Hammarbydepå. Enheten består av ett koppelmontagenbord KMB och en nedre del, en koppelmontagevagn KMV.

KMB möjliggör att man kan fritt kan flytta koppelstången i XY led och samt med en vev enkelt ändra vinkeln på ett sådant sätt att man kan passa in koppelstångenen skruvar i tunnelbanevagnens hål.

KMV gör det enkelt att höja och sänka KMB till rätt arbetshöjd samt på ett smidigt sätt förflytta koppelstångenen i lokalen.

Fyrpelarlyft till Toyota Material Handling

Postat den augusti 20, 2020

Dendro Lift har fått fortsatt förtroende att leverera fordonslyftar med lång livslängd till Toyota Material Handling i Mjölby då vi ersatt den den befintliga slitna, men fortfarande fungerande, lyften från 1974 levererad av föregångaren till Dendro Lift.

Den nya lyften klarar fordon upp till 20 ton och har elektriskt justerar bredd på körplanen.

Dendro Lift DSS2 lyftar till Israel

Postat den augusti 14, 2020

BT/Toyota Material Handling israeliska distributör Danziv har valt att investera i 4 st. Dendro DSS2 trucklyftar för att effektivera servicen av stödbenstruckar och förbättra ergonomin för sina servicetekniker.

På sistone har både vi på Dendro Lift och bussteknikerna i Jönköping haft anledning att fira. I veckorna stod det nämligen klart att Brixly, och i förlängningen Jönköping Stad, väljer Dendros Busstakplattformar till sin nya bussdepå.

Busstakplattformar är ett måste för att möta underhållskraven på framtida bussmodeller och samtidigt bibehålla en god arbetsmiljö. Dendros takplattformar är, förutom säkra, marknadsunikt flexibla för att passa på alla typer av bussar.

Kolla in filmen om vår takplattform i Skellefteå om du är nyfiken på att se hur en framtida bussverkstad bör se ut!

Sicherheit am Arbeitsplatz durch Dendro

På Dendro tar vi inte sommarlov – arbetsmiljö blir inte mindre viktigt för att midsommar närmar sig!

Samtidigt som studenterna firade i fredags skickade vi iväg två stycken av våra trucklyftar, DSS2, till tyska industrier. Bra lösningar ser inga gränser!

Dendro Lift blir leverantör åt Ahlsell

Postat den april 29, 2020

På Dendro Lift är vi oerhört nöjda över att kunna berätta att vi nu blivit officiell leverantör av pallbockar åt Ahlsell.

Ahlsell är en stor plattform för kunder inom alla former av industri och hantverk. Att vara leverantör åt dem ser vi som ytterligare en kvalitetsstämpel för våra robusta pallbockar.

Vi hoppas att genom den här plattformen kunna förbättra arbetsmiljön på fler arbetsplatser runt om i landet!

Dendro har fått leverera 2 st special pallbockar för att underlätta kontroll och uppmätning av cylindriska valsar till Sandvik. På toppen är gummirullar monterade så att valsen enkelt kan roteras, Pallbockarna är anpassade för att ge ergonomisk arbetshöjd vid uppmätningen.

Dendro DPS2 har tagits fram tillsammans med en av världens ledande truckleverantörer för effektiv service av plocktruckar genom att ge enkel åtkomst av motor, batterier, bromsar och hjulupphängning utan att sitta i en låg och obekväm arbetsställning.
DPS2 kan även passa eller anpassas för att serva mindre maskiner så som saxliftar, städmaskiner och liknade.

Lyften passar till de flesta typer av fordon och maskiner med vikt upp till 2 000 kg.

Lyften är mycket enkel att installera då den står fritt på golvet utan krav på andra fastsättningar. Lyften har gaffeltunnlar och är därför lätt att förflytta med en truck.

För mer information se: Lyft för plocktruckar och mindre maskiner

Dendro har tidigare levererat ett antal utrustningar för montage av elektronik på tunga valsar med olika diameter. Vi har nu levererat en moderniserad och större lyft för längre och tyngre valsar upp till 4 ton.

Lyften kan höja och sänka valsen så att montören får ergonomiskt optimal arbetshöjd vid både vid sittande och stående arbete. Valsen kan även enkelt roteras. Till lyften har levererats en belysningsanordning med LED ljus ovanifrån optimerat för montagearbete.

Se även Ergonomiskt montage på tunga föremål

TVH väljer Dendro DSS2 trucklyft

Postat den februari 12, 2020

TVH som världsledande leverantör inom reservdelar och tillbehör för truckar har valt att installera Dendro DSS2 trucklyft på sin verkstad på huvudkontoret i Beligen för att underlätta servicen av stödbenstruckar. ”Med DSS2 kan vi arbeta mycket mer ergonomiskt.” säger Cedric Onyn, Coordinator L&D Technical Operations på TVH Equipment NV i Waregem

 

 

Film med takplattformar för bussar

Postat den februari 6, 2020

Dendro har tillsammans med Skellefteå Buss gjort en informationsfilm om takplattformar för bussar

Svensk: Flexibla takplattformar för bussar

Engelsk: Flexible roof platforms for busses

Takplattformar för bussar i pressen

Postat den februari 6, 2020

Dendros takplattformar i Skellefteå har blivit omskrivna i Motormagasinet:

Länk till artikeln

Kundanpassade pallbockar i kundens färg

Postat den januari 23, 2020

Dendro har nyligen levererat pallbockar från 8 till 30 ton anpassade i färg efter kundens önskemål

Dendro Lift har  tillsammans med Pfaff levererat rörliga takarbetsplattformar till Skellefteå Buss. Dessa skapar förutom en säker arbetsmiljö även en bekväm, ergonomisk och effektiv arbetsplats.

Plattformarna har funktionalitet för att kunna anpassas i höljd från 1,5 till 4,2 meter, vilket gör det möjligt att arbeta på taket på alla bussmodeller och för bekväma byten av sidorutor. Den bakre grinden är justerbar i längdled för att skapa en helt säker arbetsyta oavsett bussens längd.

Dendro har levererat en DSS2 för att underlätta service av Toyota truckar på Coop centrallager i Bro.

Dendro Lift öppnar kontor i Tyskland

Postat den oktober 14, 2019

Med start den 14 oktober öppnar Dendro Lift ett försäljningskontor i Hamburg, Tyskland. Fokus kommer att ligga på våra unika trucklyft DSS2 och övriga lyftar för truckservice.

F.o.m. den 1:e december kommer Mickey Petersson att vara försäljningsansvarig, han har en bakgrund som ansvarig för försäljningen av skruvhissar i Tyskland.

 

Dendro Lift öppnar kontor i Tyskland

Postat den oktober 14, 2019

Med start den 14 oktober öppnar Dendro Lift ett försäljningskontor i Hamburg, Tyskland. Fokus kommer att ligga på våra unika trucklyft DSS2 och övriga lyftar för truckservice.

F.o.m. den 1:e december kommer Mickey Petersson att vara försäljningsansvarig, han har en bakgrund som ansvarig för försäljningen av skruvhissar i Tyskland.

 

Takarbetsplattformar för bussar

Postat den september 23, 2019
Dendro tillsammans med Pfaff tar tagit fram rörliga takplattformar som erbjuder förutom en säker arbetsmiljö även en bekväm, ergonomisk och effektiv arbetsplats

Dendros utskjutbara busstakplattform är specialutvecklad för att säkert, snabbt och enkelt kunna serva en modern buss som har allt mer av sin utrustning på taket.

Dendro har levererat 38 st specialbyggda 20-tons pallbocksvagnar till Rolls Royce i Kristinehamn.

 

Dendro har levererat en boggifjädertestmaskin med 30-tons presskraft till Alstom Transport i Motala. Maskinen är egenutvecklad och har en unik svängbar toppbalk för att kunna pressa boggin med lastpunkter som ligger antingen tvärs eller parallellt med rälsen. Maskinen är anpassad för testning av boggin till Alstom Coradia X60, X61 och X62 fordon, men fungerar till de flesta boggityper. I boggifjädertestmaskin ingår ett verktyg för att automatgenerera testprotokoll.

Totalvikt ca.10 ton Bredd: 4 500 mm Höjd: 3 100 mm Längd: 8 550 mm


Dendro Lift har inlett ett samarbete med Solberga station AB som är expertkonsulter i järnvägsbranschen.

Solberga station AB kan erbjuda utbildning och annat stöd i arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor kring bland annat lyftutrustning.

Lär mer om vår partner: Solberga station AB

Mycket ny information om våra pallbockar

Postat den januari 4, 2019

Nu är webben för pallbockar uppdaterad
• Uppdaterad huvudsida med ett generellt produktblad om alla produkter
• 5 nya sidor
• 3 svenska sidor med specifika produktblad
• Alla sidor är översatta till engelska

Dendro Lift levererar 50-tons pallbockar

Postat den december 3, 2018

Dendro har tillsammans med Bengtsson Maskin levererat en lyftlösning med Dendro PB50 pallbockar  till Cementa i Slite för service av 100-tons dumpern Caterpillar 77D

Takplattformar i Eskilstuna överlämnade

Postat den december 3, 2018

Nu är de totalt 648 meter rörliga takplattformarna i Eskilstuandepån testade med MÄLABs de nya ER 1 Stadler DOSTO tågen. Det går nu att utföra tryggt och säkert arbete på fordonens tak.

I samband med leveransen av de nya fordonslyftarna levererades även en ny 16 tons boggilyft och specialanpassade pallbockar för byta av boggi.

I november gjordes första lyft med C10 fordon i den nybyggda verkstaden i Neglinge på Saltsjöbanan och utrustningen lämnades över till beställaren.

Dendro lyfter turistbussar

Postat den april 10, 2018

Axelssons Turisttrafik AB är ett bussbolag beläget i mälarstaden Västerås. De har nu kompletterat sin verkstad  med ytterligare 6 st. Dendro LB7 lyftbockar för att på ett effektivt sätt sköta underhållet på sina 35 st bussar i storleken 13 – 80 personer.

Dendro levererar rörliga takplattformar

Postat den april 10, 2018

Dendro har tillsammans med Pfaff Verkehrstechnik levererat rörliga takplattformar till Mälabs nya tågdepå i Eskisltuna. Totalt har 3 spår utrustats med vardera 108 meter långa rörliga takplattformar. Depån som byggs av Peab kommer att tas i bruk senare under 2018 i samband med leverans av de nya de 33 nya Stadler DOSTO dubbeldäckartågen.

Quintus Technologies, en världsledande leverantör av högtryckspressar och system för kall eller varm isostat-pressning, har valt att använda Dendros 7-tons lyftbockar som en integrerad del av en ny press för framställning av syntetiska diamanter.

Tillsammans med Sigma Industry East North AB har vi fått förtroende att leverera ytterligare 12 st. 4-tons special pallbockar åt Bombardier Transportation som komplement till de som levererades för ett år sedan.

Dendro producerar film om takplattformar

Postat den oktober 6, 2017

Dendro har tillsammans med Jernhusen och Pfaff gjort en kort film som presenterar våra rörliga takplattformar.

Filmen är producerad i samarbete med Josef Sjönneby, josefsjonneby.se, och kommer att användas både i Sverige och internationellt av Dendro, Jernhusen och Pfaff för att visa fördelarna med denna lösning

På svenska

https://youtu.be/42QHV8jIdEY

På engelska

https://youtu.be/tuAC5OCDZvE

På tyska

https://youtu.be/-PbbZgNy4gc

Dendro har tillsammans med Pfaff vunnit Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen upphandling av mobila lyftare och pallbockar för spår 3 B och mobila lyftare för spår 2B vid Neglinge Depån.
Detta är ett delprojekt i upprustningen av Saltsjöbanan.

Tack vare 4 stycken nya 25 tons Pfaff lyftbockar kan de nu lyfta lok tryggt, säkert och snabbt inne i lokverkstan istället för att behöva arbeta  utomhus med gamla bockar och en stor truck.

Efter denna leverans har nu de två lyftspår med totalt 32 stycken 25 tons mobila lyftbockar från Pfaff. Med hjälp av en smart kombination av olika lyftok och adaptrar kan de nu lyfta X10-14, X31, X52 och X60 tågset med upp till fyra vagnar med dessa lyftbockar.

Kunden hade mycket specifika krav på utförande för att kunna lösa sin uppgift vilket passar Dendro perfekt som leverantör.

Vår verkstad, under ledning av Per Sahlin, växer med drygt 30% för att kunna hantera den ökande efterfrågan samt att enklare kunna hantera stora konstruktioner framöver.

Volvo Construction Equipment, som är en erkänt mycket krävande beställare, valde att ge Dendro förtroende att utveckla och tillverka en lyft för produktion av dumprar i storleksklassen 25–60 ton. Lyften sitter som sista station på det löpande bandet, efter att den nytillverkade dumpern lyfts upp av Dendros lyft och fått hjulen monterade rullar den sedan iväg för egen maskin. Lyften har fått det trevliga namnet ”Julia” hos Volvo och har inneburit en avsevärd effektivisering av arbetet med att montera hjulen.

Sveriges ledande svetsföretag ESAB kompletterade med ytterligare en stor 20 tons dubbelpallbock, detta då den första följt med till Kina med en kundleverans. Bilden förställer en tidigare levererade då den var en så akut leverans denna gång att vi varken fick tid att lackera eller fotografera den.

Neuwerth Logistics SA i Ardon, Schweiz blev vår första internationella kund av den unika lyften för service av stapeltruckar med vikt upp till 2 500 kg.

Dendro får förtroende att ta bort de uppblåsbara plattformarna som installerats 2013 och istället ersätta dessa med nya rörliga säkra arbetsplattformar för arbete på tågets tak. För att kunna möta kundens höga krav tog vi fram en modell med ett rörligt utskjut på hela 800 mm, mot standard 500 mm.

Ellös Buss väljer att fortsätta använda Dendro lyftbockar och kompletterar med ytterligare 4 st. LB7. Denna gång väljer de att betala dem via förmånliga finansiering via vår samarbetspartner Siemens Finans.

För underhåll av lastbilar och lastmaskiner nere i gruvan valde LKAB att lita på Dendros beprövade 7-tons lyftbockar.

Då EuroMaint ska sköta underhållet av X50 tågen åt Norrtåg behövde de en ny uppsättning tillförlitliga lyftbockar. De valde då att låta Dendro renovera 4 st. äldre Dendro lyftbockar och komplettera dem med 4 st. ny och ett nytt Siemens styrsystem.

Green Cargo som ställer mycket höga miljö och kvalitetskrav på sina leverantörer valde Dendro Lift för sina nya 30-tons lyftar till Lokverkstad och Vagnsverkstad. Lokverkstaden behövde dessutom extra höga lyftbockar för att kunna lyfta de olika fordonsmodeller som de arbetar med. Det blev några verkliga bjässar med en höjd av nästan 4 meter som utrustades med motordrift för att enkelt kunna förflyttas.

Inför ett stort projekt med tyngre underhåll av X60 Östgötatrafikens pendeltåg har Motala Train valt Dendro som leverantör av nya lyftbockar. Dessa lyftbockar är dessutom förberedda att kunna även X10-14 och X52 tåg samt med möjlighet att bygga ut till hela 24 st. lyftbockar för lyft av ännu längre fordonskombinationer.

Detta är en kompletteringsbeställning till de första lyftarna som levererades redan 2014. Denna lyftbock används på deras utbildningscenter och skapar en perfekt förutsättning för att utbilda nya motortekniker. Lyften är specialanpassad för Passport 20 jetmotorn som sitter på exklusiva privatjetplan. Genom möjligheten att med variabel fart och att steglöst kunna anpassa höjden skapas alltid perfekt arbetshöjd.

Dendro fick förtroende att utveckla och tillverka en rälsbunden liten vagn med höj och vridbar överdel som dessutom kan tjänstgöra som mobil arbetsplattform i Skansen Kronan depån.

TBT behövde sätta hjul och nya topplattor på sina pallbockar för boggirenovering. Dendro skapade en smidig lösning med små vagnar med undanfjädrande hjul.

Dendro fick förtroendet att utrusta Hinz verkstäder i Stockholm med nya 2 x 6 st. 7-tons lyftbockar. Hinz valde att lacka dessa i en egen färgkombination av rött och svart som matchade deras grafiska profil.

En av vinterns kallaste dagar fick RailCareT sina nya stora lyftbockar levererade. På några timmar var de dock inlyfta och installerade och första fordonet kunde lyftas.

Då de äldre lyftbockarna tjänat ut valde Jernhusen Dendro och Pfaff som leverantör av en uppsättning nya 25-tons lyftbockar för att lyfta och serva X10-X14 tågen. Dessa äldre tåg fyller en viktig funktion i Västtrafiks kollektivtrafik och det är därför viktigt att ha en väl fungerande service och underhållsverkstad. Installationen genomfördes tillsammans med vår duktiga lokala partner Autoverktyg i Borås.

Försvarsmakten Lv 6 Halmstad har fått leverans av 4 st. 2 meter höga pallbockar för containrar.

Vi har tillsammans med Ahlsell fått förtroende att leverera en uppsättning kraftiga pallbockar till Aitikgruvan.

När tågdepån i Sävenäs i Göteborg skulle uppgraderas för att kunna hantera underhåll av X10, X50 och X60 tåg valde statliga Jernhusen Dendro som leverantör. De rörliga takplattformarna är de första av sitt slag i Sverige och skapar en säker och praktisk arbetsmiljö för arbete på fordonets tak. Lokala anpassningar av de tysktillverkade plattformarna utfördes av Dendros lokala partner Autoverktyg från Borås.

Tillsammans med KraftPowercon har vi utvecklat en lyftlösning för att skapa en praktisk och ergonomisk arbetsplats när de bygger sina stora elskåp. Lösningen består av 2 st. lyftar som kan användas individuellt eller synkront i par för att lyfta upp skåpet som står placerat på EUR-pall.

För att effektivisera sin produktion har Hjältevadshus investerat i 4 st. specialutvecklade Dendro LB5 lyftar som gör att de snabbt och säkert kan lyfta upp husmoduler som är färdiga för leverans på lastbilsflaket.

När Peab skulle bygga Stockholms nya stora kraftvärmeverk i Värtahamnen fick vi förtroendet att leverera en specialutvecklad höjbar brygga som möjliggör intransporter av skrymmande gods. Lösningen blev en anpassning av vår beprövade 4-pelars fordonslyft, men med bl.a. räcken och grindar. Installation blev en stor utmaning då den skulle monteras mitt i den huvudsakliga infarten av allt byggmaterial. Men med bra dialog och en hel del nattarbete blev allt klart i tid.

Vi har fått förtroende att leverera en uppsättning specialpallbockar till den institution som utvecklat USA:s kärnvapen. Skälet till att de valde att handla av Dendro i Sverige var att vi kunde erbjuda snabb och effektiv hjälp med att få fram en unik högkvalitativ pallbock.

MENY