X

Lavojen nostimet

Dendro Lift tillverkar kundanpassade pallbockar som är designade för att möta specifika behov. Våra pallbockar kan hantera tunga laster på upp till 100 ton och kan helt skräddarsys efter kundens krav. Pallbockarna kan utrustas med gasfjädrar för enkel höjdjustering av tunga mittstolpar med endast manuell kraft.

Pallbockarna är tillverkade enligt svenska regler och standarder, inklusive CE-certifiering och uppfyller krav från Arbetsmiljöverket och Nordtest. Med en säkerhetsfaktor på upp till 3, garanterar Dendro Lifts pallbockar robusthet och säkerhet för krävande industriella applikationer.


Tillverkade enligt gällande regler

  • Alla Dendro Lifts pallbockar är CE-märkta
  • Maxhöjd 4,5 ggr stjälpningsradien (Rmin)
  • Tydlig och varaktig skylt som anger maxlast
  • Golvbelastning vid maxlast max 2 MPa
  • Säkerhetsfaktor 1,6 utan kvarstående deformation
  • Säkerhetsfaktor 3 utan brott eller haveri
  • 3 x märklasten vid 10˚ lutning utan brott eller haveri

Kundanpassade pallbockar

Dendro Lifts pallbockar kan skräddarsys för att möta dina specifika krav, från 5 till 100 ton, för att säkerställa optimal prestanda och tillfredsställelse.

Olika varianter av pallbockar

Pallbockar med tre ben (5 000-80 000 kg)

Pallbockar med tre ben kan placeras nära det lyfta objektet och är utrustade med underfjädrande hjul och utbytbara topplattor samt möjlighet till höjdanpassning.

Pallbockar med fyra ben (5 000-80 000 kg)

Pallbockar med fyra ben tar ca 20% mindre plats än motsvarande 3-beniga modeller vid samma maximala höjd. De är också utrustade med underfjädrande hjul och utbytbara topplattor, samt möjlighet till höjdanpassning.

Pallbockar med fast höjd (upp till 100 000 kg)

Pallbockarna har underfjädrande hjul och fasta, anpassningsbara topplattor.

Dubbel pallbock med justerbar höjd

Pallbockarna utrustas med eller utan underfjädrande hjul och har anpassningsbara toppplattor.

Dubbel pallbock med fast höjd

Pallbockarna utrustas med eller utan underfjädrande hjul och har anpassningsbara topplattor.

De är designade för att hantera stora laster och kan anpassas i både höjd och längd.

Specialanpassade pallbockar

Dendro Lift erbjuder även specialanpassade lösningar för specifika applikationer, såsom traktorsservice, arbete med lutande tankcontainrar och monteringspallar för tunga objekt. Dessa specialmodeller kan vara lätta och bärbara, samt erbjuda fallskydd och andra säkerhetsfunktioner.

Optioner till pallbockar

Pallbockar med trapetsgängad skruv

Pallbockarna har en självhämmande trapetsgängad skruv. Den trapetsgängade skruven möjliggör en smidig höjdjustering. Pallbockarna utrustas även med anpassningsbara topplattor och höjder som sträcker sig från 310 mm till 2200 mm.

Höjdjusterbara pallbockar med gasfjäder

Gasfjädern tillåter enkel höjdjustering av tunga mittstolpar med endast manuell kraft. Gasfjädern minskar även klämrisken och främjar ergonomiskt arbete.

Undanfjädrande hjul

Undanfjädrande hjul till pallbockar gör det enkelt att flytta pallbocken. Hjulens fjädring sänker ner pallbocken till golvet när den belastas med ca 20-100 kg, beroende på storlek. Dessa hjul är svängbara och har en bromsfunktion, vilket underlättar manövrering och säkerställer att pallbocken står stadigt när den är på plats. De är avsedda för inomhusbruk.

Specialanpassade topplattor

De specialanpassade topplattorna kan vara utbytbara med verktyg för laster mellan 8 och 20 ton, men även fastmonterade för höga laster över 20 ton. Topplattorna har olika anpassade former, inklusive rektangulära släta, V-formade och runda släta varianter eller anpassade för ISO 1161 containerstandard. Topplattorna är förstärkta och utrustade med symboler för orientering.


Dendro Lift tillverkar alla pallbockar på kundorder, vilket gör att pallbockarna kan anpassas efter specifika behov. Oavsett om ni behöver särskilda mått, material eller design, arbetar vi nära er för att säkerställa att produkten uppfyller era krav.

Vår tillverkningsprocess innebär att vi kan leverera högkvalitativa, skräddarsydda pallbockar som anpassas för ditt användningsområde. Vi strävar efter att erbjuda innovativa och hållbara lösningar som möter både industriella och individuella behov.



Kontakta oss med dina frågor

+4626-45­7 34 50
info@dendrolift.com